Ј а  в  н  а     у  с  т  а  н  о  в  а
О  с  н  о  в  н  а     ш  к  о  л  а
"Д о  с  и  т  е  ј    О  б  р  а  д  о  в  и  ћ"
К о р а  ј

Јавна установа
Основна школа
"Доситеј Обрадовић"
Корај                          

Савјетовање о реализацији наставе путем мапа ума

      У организацији Републичког педагошког завода из Бањалуке, Актива директора основних школа Бијељина, Угљевик и Лопаре и OSCE - канцеларија Бијељина, у Етно селу Станишићи 26. јуна 2012. године одржано је савјетовање на тему: Могућности рационализације припремања за наставу и унапређивања квалитета васпитно-образовног рада примјеном мултимедијалне скице часа у виду мапе ума.
     Савјетовању су присуствовали директори и стручни сарадници основних школа са подручја: Бијељина-Угљевик-Лопаре, као и представници регија Бирач и Бања Лука.
     Извјештај о реализацији пројекта у школској 2011/12. години поднијели су: Др Маринко Савић, Радмила Ћеклић и Анкица Тодоровић.
     О актуелној теми говорио
је признати стручњак из ове области Слободан Станојловић уз видео презентације израђених и коришћених мапа ума као мултимедијалних скица.
     На савјетовању су биле организоване радионичке ативности по групама и на њима се расправљало о отвореним питањима у вези са пројектним активностима, критичким анализама практичне вриједности Скале (само)процјене квалитета скице часа у виду мапе ума као и презентације најбоље праксе школа у вези са овим активностима.
     Треба истаћи да је семинар испунио своје циљеве и зататке уз опште убјеђење да ће праксе, примједбе и сугестије презентиране на њему помоћи и унаприједити рад у наставном процесу током наредних школских година.